-

Gedachten aan kerst en nieuwjaarsdagen, ze komen en gaan voorbij vol met vragen, iedereen is weer druk in de weer. Een boom, wit licht, en liefst veel mensen om ons heen. Familie en gezinnen worden samengevoegd. Kerst en nieuwjaar is samenzijn met veel eten en een lekker glaasje wijn. Ieder wordt snel gebeld…wij bij jou, of hier bij mij? Even kijken, dat alleenstaand eenzaam mens, die nodigen wij uit, dat is vast zijn of haar wens. Eigenlijk zielig, die is altijd alleen! Laat maar, hij of zij zegt toch altijd nee. Een alleenstaande voelt dit zuiver aan, al die medelijdende blikken, die zogenaamde gelukkige gezinnen, nee…laat mij maar niet gaan. Eigen schuld…dikke bult…zou ieder zeggen. Ik zet dit jaar maar geen kerstboom, ik doe gewoon helemaal niets. Het is toch maar voor mezelf alleen, voor mij geen gelukkige kerstdroom, ik blijf maar zielig lekker alleen. Mijn zelfmedelijden stijgt tot aan de top, en klim mijn eenzame stoel op, volgens mij moet ik hier doorheen. Ik wil graag alleen zijn met mijn stil geween. Bij elke knallende pijl, gaat mijn diepste ziele smart onder de bijl. Alleen zijn doet zo'n vreselijk pijn, elk alleenstaand mens weet wat ik voel en bedoel. Zoveel familie om je heen, en toch voel je je diep alleen. Je verlangt alleen maar naar die arm om je heen, die troost en zegt juist, nu mag en ben je niet alleen. Dit heeft een doel, zegt mijn hele gevoel, ik ren nu naar dit doel.

Het is nu genoeg en mooi geweest!! Naar de bliksem met dat klote gevoel!!

Als je zover denkt en bent, laat het dan maar los, laat maar gaan…je bent eerst zover moeten komen. Zover moeten gaan is heel ver hier vandaan….

Vanuit je tenen is al je verdriet en angst moeten komen, dag en nachtmerrie 's lopende band dromen. Doorlopende voorstelling…met in de zaal maar ene stoel, mijn stoel, jou stoel, onze stoel, kijkgeld nihil…is geestelijke rijkdom. Toch komt alles weer terecht zonder een uitputtend gevecht. Het geluk zit in jezelf, diep in je hart. Juist de dagen die gaan komen, is het vlak bij je, het heeft op je gewacht, je hoeft het alleen maar te vragen en zacht in je zelf toe te laten, zodat ik het liefdevol over kan dragen. Pak het maar zachtjes op, sluit het in je hart en voel datgene wat je verwacht. Ik mag en kan je geven, in deze voor jou eenzame feestdagen, een arm om je heen. Ik weet wat je voelt en bedoelt. Heel veel liefde, kracht, rust, en geluk.
Een vredeswens van een alleenstaand, toch nog gelukkig mens…Josephine.

Tel: 0165-327343 - Mobiel: 06-34141605 - E-mail: mediumjosephine@kpnmail.nl